Team Orion Ranger LiPo akut


by Max S., 06.09.2021
Sähkökäyttöisen RC auton sydämmessä on aina akku joka määrittelee auton vauhdin, ajoajan ja suorituskyvyn. Siksi hyvän akun valinta on todella tärkeä osa RC-harrastusta. RC-autoissa käytetään pääsääntöisesti joko NiMh tai LiPo akkuja, NiMh akut ovat helppokäyttöisiä, LiPoissa on parempi suorituskyky.

Huono LiPo akku tarjoaa huonoja tehoja, ja varsinkin lyhyen ajoajan, huono akku ei jaksa ylläpitää jännitettä kovassa kuormassa, vaan jännite kyykkää ja tippuu LiPo Cut-off jännitteen alapuolelle ennenaikaisesti.


Team Orion Ranger Power- Kunnon akulla keuliminen ei lopu tehonpuutteeseen!

Kun pääsimme mukaan suunnittelemaan Team Orionin Ranger sarjaa lähtökohta oli että akkujen pitää olla tarpeeksi hyvät että ne kestävät tehokkaiden autojen virtapiikit ilman että ne kyykkäävät. Iloksemme näimme että Ranger sarjan akut täyttivät nämä tarpeet helposti, ja ne ovatkin huomattavasti tehokkaammat kun aikasemmin myymämme perus lipot. Vaikka siis kapasiteetti "paperilla" voi olla sama kuin muiden merkkien, ajoaika on käytännössä Ranger:eillä yleensä pidempi sillä ne jaksavat ylläpitää jännitteen pidempään. Vertasimme myös Ranger akkuja huomattavasti kalliimpiin akkuihin joissa C-arvo (ja hinta) on korkeampi, ja Ranger akut olivat vähintäänkin yhtä hyvät, monesti jopa parempia kun korkeammilla spekseillä olevat akut. 

Ranger sarjan etu on se että akut tulevat meille suoraan tehtaalta konttirahdilla joka tarkoittaa sitä että olemme pystyneet hinnoittelemaan akut edullisesti, samalla se myös tarkoittaa sitä että myymämme akut ovat tuoreita, eikä ole seissyt pidempään missään varastoissa. Lisäksi saamme akut laajalla liitinvalikoimalla, eli lähes kaikkia akkuja löytyy valmiiksi sekä Tamiya, EC3, EC5, Deans(T-liitin), XT60 ja XT90 liittimillä, sekä voimme tarvittaessa vaihtaa liittimen tilausvaiheessa.Ranger akut ovat saatavilla perus 5000mAh versioina sekä nykyään myös hurjina 8000mAh(tai 7800mAh) versioina. Molemmissa akuissa akut ovat fyysisesti saman kokoisia, mutta 8000Ah akuissa on pidemmät ajoajat. Kaikki Ranger sarja akut ovat ns. Standardikokoisia, eli sopivat hyvin normaaleihin akkukoteloihin. Ainoa poikkeus on 3s akut joita löytyy kahdella eri paksuudella. 4300mAh akut ovat matalemmalla korkeudella, eli sama korkeus kuin 2s akku (n. 26mm) kun taas 5000 ja 8000mAh akut ovat hieman korkeampia (n. 37mm).Onneksi nykyään suurin osa autoista joissa on 3s akku ovat suunnteltu tälle korkeammalle 37mm korkeudelle.(vinkki: jos haluat korkeamman akun voit yleensä vaihaa akkutelineen kiinnityksen Velcro nauhoiksi jolloin voit käyttää korkeampia akkuja:  ARRMA RC AR390101 Velcro Battery Strap (2)

Vinkkinä ARRMA 6s kuskeille, 2x 3s Ranger akkua mahtuu päällekkäin akkukoteloon, joten kahdella akulla saat halutessasi 6s 8000mAh akun käyttöön, ajoaika ei lopu ihan heti :)
Team Orion 3S 50C Ranger LiPo Battery (11.1V/8000mAh) EC5
+
 
Tuotteet‪»RC-akut‪»3S LiPo Ajoakut‪»
Team Orion 3S 50C Ranger LiPo Battery (11.1V/8000mAh) EC5
99,99 €
(14)
Heti saatavillaMeille saapui viime kuussa uusin Team Orion tehdaskuorma jossa tuli neljä lavallista akkuja, eli akkuja löytyy kattavasti varastossa.


Orion Ranger 2s akut


Orion Ranger 3s akut


Orion Ranger 4s akut


Orion Ranger 6s akut