Enjoy RC - Muista pitää hauskaa RC:n parissa


Vinkkejä RC-auto harrastukseen, Aloita RC-harrastus by Max S., 18.10.2021
Onko sinulla omaa harrastusta?

Harrastaminen on tapa päästä arjesta irti, ladata omat akut ja päästä nauttimaan siitä mikä saa sinut iloiseksi. Jos löydät sinulle mukavan harrastuksen se vie mukanaan ja tuo sinulle syvyyttä ja värikkyyttä arkeen. 

RC-autoilu, ja millä tahansa Radio-ohjattavalla ajaminen, kilpaileminen sekä rakentaminen on meidän mielestä mahtava harrastus, siksi melkein koko meidän tiimi harrastaa Radio-ohjattavia tavalla tai toisella. RC:tä pystyy harrastamaan monella eri tavalla eri paikoissa, eri laitteilla ja eri ryhmissä ja monipuolisuus on ehkäpä juuri tämän harrastuksen suola. 

Enjoy RC - This is RC

Näin me harrastamme RC:tä. Muistakaa pitää hauskaa Radio-ohjattavien parissa, tärkein on että harrastamisesta voi nauttia ja ajaminen on kivaa.

Meillä Hobbyfactoryllä RC-autoilu on pääsääntöisesti lähtenyt kisailusta ja me olemme olleet paikalla sadoissa RC-kilpailuissa ympäri Suomea ja maailmaa. Kisailu on jännittävää, mukaansa tempaisevaa ja sosiaalista, kisoissa ehtii hengata kavereiden kanssa, tutustua uusin kilpakumppaneihin ja muodostaa pitkäikäisiä kaverisuhteita.


Vanha kisakuva vuodelta 2015

Viime vuosina ollaan kuitenkin yhä kasvavissa määrin laajentaneet omaa RC-harrastusta, ja nykyisin RC-maasturi on käytössä lähes joka viikonloppu mökillä, sienimetsässä tai vaikka koiran kanssa ulkoilemassa. Maastureilla ajaminen on leppoisaa, melkeinpä terapeuttista, ja niiden suorituskyky yllättää yleensä kun ne menevät mitä hurjimmista paikoista. Samalla maasturia rakentamalla pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään juuri sellaisen auton josta sinulle jää hyvä fiilis.RC-autoilun ehkä suosituin harrastusmuoto on vapaavalintaisella monsterilla ajaminen, Bashaaminen, pihasudittelu tai pommittaminen, harrastamisella on monta nimeä mutta pointti on ajaa tehokkaalla hurjalla autolla mahdollisimman isoista hyppyreistä, vetää mahdollisimman hurjat suditukset ja keulia mahdollisimman pitkälle. Näyttävyydestä tulee tyylipisteitä ja hyvää mieltä, ja naurut pitkän kärrynpyörän jälkeen ovat unohtumattomat. Bashaaminen on ollut meidän RC-harrastuksessa osa jo kauan ja kun pääsee kunnon autolla kunnon ajopaikalle mukava harrastuspäivä on taattu.Kaikki eri harrastusmuodot ovat omalla tavalla hienoja, ja parhaan balanssin ainakin allekirjoittanut saa vaihtelulla, välillä kun vaihtaa RC-harrastusmuotoa tai autotyyliä niin harrastaminen pysyy mielekkäänä pitkään ja loppujen lopuksi aikaa tulee vietettyä suurin piirtein yhtä paljon niin kisoissa, maastureita ajamassa tai bashaamisessa. 

Miksi RC-harrastus on meidän mielestän sitten niin hieno harrastus?

Tässä alla pari pointtia jotka meidän mielestä tekee RC-autoilusta niin hienon harrastuksen.

-Pois arjesta. RC-autolla pääset metsään, RC-radalle tai hiekkakuopalle, ulos luontoon pois arjesta kavereiden kanssa tai omassa rauhassa!

-Nostata adrenaliinitasoa. RC-autolla ajaminen on jännittävää ja autojen hurja suorituskyky yllättää kerta toisensa jälkeen. Jännittävyydestä muistan henkilökohtaisesti tapahtuman kun eräs vapaaottelija joka sairaslomalla löysi RC-kisailun sanoi ensimmäinen viikkokisan finaalin jälkeen ettei ikinä ole ennen jännittänyt kisasuoritusta niin paljon kun nyt.

-Vietä aikaa kavereiden kanssa. Pääset viettämään aikaa yhdessä kavereiden kanssa yhteisen harrastuksen parissa! Jos muita RC-harrastavia kavereita ei ole niin kannattaa tutustua lähialueen RC-kerhoihin, facebookki ryhmiin tai Whatsapp ryhmiin ja voit löytää samanhenkisiä kavereita. 

-Perheen kanssa harrastamista. RC-autoilu yhdistää kaikenikäisiä ja tämä on todella hyvä "isä-poika" harrastus. RC-autolla voi ajaa samanaikaisesti ja tasaväkisesti sekä perheen isä, äiti, poika ja tyttö ja tämä on loistava tapa yhdistää perhe yhteiseen ajanviettoon. Hanki kaksi autoa ja käy perheen kanssa ajamassa!

-Toteuta itseäsi. RC-autot ovat kustomoitavissa, niitä voi rakentaa juuri omaan tyyliin sopiviksi ja ne herättävät takuulla mielenkiintoa niin ulkoilemassa kun hyllyn päällä. Onko sinulla unelma henkilöauto? Rakenna siitä replika RC-autosta.

Herättääkö RC-harrastus sinussa vastaavia tunteita? Jaa tämä artikkeli jollekin jonka sinun mielestä pitäisi aloittaa RC-harrastus.RC-autoilu on loistava harrastus niin aikuisille kun lapsille ja se sopii kaiken ikäisille. Jos olet hankkimassa lapsillesi RC-autoa uskomme että mukavan harrastuksen lisäksi siinä on todella paljon hyviä puolia lapsen kehityksen kannalta. Kuten:

-Opi vastuullisemmaksi, RC-auto on pitkäaikainen sijoitus joka huoltamalla, rakentamalla ja korjaamalla kestää vuosia ja kehittyy sun harrastuksen mukana. Ei tarvitse aina heittää vanhaa autoa roskikseen, vaan RC-autolla opit huoltamaan, kehittämään ja ylläpitämään sinulle tärkeän auton. RC-harrastus on loistava tapa opettaa lapsille vastuullisuuden tärkeyttä.

-Paranna keskittymiskykyä. RC-autolla ajaminen vaatii keskittymiskykyä. Lapsi jolla on vaikeuksia keskittyä voi ajaa RC-autolla keskittyneesti hurjan pitkiä aikoja jos ja kun hän innostuu ajamisesta ja treenata samalla keskittymiskykyä.

-Opi mekaniikkaa. Miten mekaniikka toimii, mikä on ajoneuvon toimintaperiaate ja miten eri säädöt vaikuttavat? 

-Harjoittele sorminäppäryyttä ja motoriikkaa. RC-autoilla treenaat sorminäppäryyttä ja hiot käsien liikkeistä millin tarkkoja. Hyvä tapa lapselle oppia käsimotoriikkaa.

Jos RC-autoilu kiinnostaa ja haluaisit mukaan tähän vauhdikkaaseen maailmaan, kannattaa jatkaa lukemista täältä:

Löydä paras RC-auto

RC-autot on mahtava harrastus, tässä meidän suosituksemme, miten sinä pääset parhaiten mukaan harrastukseen! RC-autoissa on tärkeä muistaa, että autoja löytyy todella laajalla valikoimalla: markettiautoja, harrasteautoja ja autoja, jotka ovat jotain siitä välistä. Meidän fokuksem...

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Löydä paras RC-auto sinulle

RC-autot on mahtava harrastus, tässä meidän suositukset miten sinä pääset parhaiten mukaan harrastukseen! RC-autoissa on tärkeä muistaa että autoja löytyy todella laajalla valikoimalla, löytyy markettiautoja, löytyy harrasteautoja ja löytyy autoja, jotka ovat jotain siitä v...

Koko perheen harrastus tarjoaa vauhdin hurmaa ja hauskaa yhdessäoloa

Koko perheen harrastus tarjoaa vauhdin hurmaa ja hauskaa yhdessäoloa Onko etsinnässä uusi harrastus, joka sopii sekä lapsille että aikuisille? Ulko- ja sisäkäyttöön sopivat radio-ohjattavat autot ovat paitsi hauskaa ajanvietettä, myös opettavaista puuhaa. Kesälomat ovat monill...

LiPo-akut; miksi, miksi ei?

LiPo-akkuihin siirtyminen on monesti paras päivitys, mitä RTR-autonsa kohdalla voi tehdä. Monet LiPo-akuille suunnatut älylaturit kykenevät lataamaan akun täyteen noin tunnissa, joten ajoja varten ei tarvitse kauaa odotella. Näillä akuilla myös saa autosta irti huomattavasti enem...