Harrastus on lapselle tärkeää


Aloita RC-harrastus by Max S., 18.4.2022
Harrastus on lapselle tärkeää

Oma harrastus on lapselle tärkeää, lapsi tekee jotain mistä on innoissaan, oppii uutta ja kehittyy harrastuksessa. Harrastus on yksi kasvatuksen tärkeimmistä asioista. Lisäksi harrastus voi olla tapa päästä pois tietokoneen/puhelimen/padin/TV/ostarin ääreltä ja päästä ulos tai pois kotoa. 


RC-harrastus on varteenotettava harrastus kaiken ikäisille ja harrastajia löytyy Suomessa tuhansia. RC-harrastus on kasvava ja kehittyvä harrastus jota voi harrastaa juuri haluamallaan tasolla, satunnaisesta sunnuntaikruisailusta aina täysi ammattilaiseksi(kyllä, suomessa löytyy useampi henkilö joka työkseen ajaa RC-autoilla kisaa). RC-tarjoaa hyvän balanssin tekniikan, ulkona olemisen ja sosiaalisen välissä, melkein täydellinen balanssi sinulle joka tykkäät tietokone pelailusta, mutta haluat tehdä sitä “fyysisesti, oikeassa maailmassa”. Se on myös hyvä sinulle joka haluat harrastaa motorsporttia ilman kallista isoa 1/1 autoa, ilman vaaraa ja helpommalla, mutta et halua istua vain näytön ääressä pelaamassa. 


Jos olet miettinyt uutta harrastusta niin uskomme että mukavan harrastuksen lisäksi RC-harrastuksessa on todella paljon hyviä puolia lapsen kehityksen kannalta. Kuten:


-Opi vastuullisemmaksi, RC-auto on pitkäaikainen sijoitus joka huoltamalla, rakentamalla ja korjaamalla kestää vuosia ja kehittyy sun harrastuksen mukana. Ei tarvitse aina heittää vanhaa autoa roskikseen, vaan RC-autolla opit huoltamaan, kehittämään ja ylläpitämään sinulle tärkeän auton. RC-harrastus on loistava tapa opettaa lapsille vastuullisuuden tärkeyttä.


-Paranna keskittymiskykyä. RC-autolla ajaminen vaatii keskittymiskykyä. Lapsi jolla on vaikeuksia keskittyä voi ajaa RC-autolla keskittyneesti hurjan pitkiä aikoja  kun hän innostuu ajamisesta ja treenata samalla keskittymiskykyä.

-Ulos luontoon. RC-autoilua voi toki harrastaa sisäradoilla ja huonoilla keleilla se onkin paras tapa, mutta on RC-autoilu silti parhaimmillaan hienossa kelissä hienossa maastossa. RC-maasturilla pitkät kävelyt maastossa on todella mukavaa ja kun löydät sopivan ajopaikan huomaat parin tunnin päästä että olet viihtynyt ulkona koko päivän. Sekä monsterit, maasturit sekä kilpurit ovat parhaimillaan ulkona hyvällä ajopaikalla.


-Opi mekaniikkaa. Miten mekaniikka toimii, mikä on ajoneuvon toimintaperiaate ja miten eri säädöt vaikuttavat? Miten autoa korjataan, ruuvataan ja tuunnataan paremmaksi?


-Harjoittele sorminäppäryyttä ja motoriikkaa. RC-autoilla treenaat sorminäppäryyttä ja hiot käsien liikkeistä millin tarkkoja. Hyvä tapa lapselle oppia käsien motoriikkaa. Lapsella kehittyy motoriikka sekä ajaessa että huoltaessa.Meidän mielestä RC-autoilu on hieno harrastus ja olemmekin tehneet kaikkemme että harrastuksen aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa sekä sen eteen että kun harrastus on alkanut ei se kariudu ekoihin kompastuskiviin. Tämä harrastus on meille enemmän kun työtä, meillä jokainen harrastaa itse RC:tä ja meillä on palava into kehittää tätä hienoa harrastusta.


Miten harrastukseen voi päästä mukaan?


Jos asut pääkaupunkiseudulla tai sen läheisyydessä meiltä löytyy meidän myymälän lisäksi yhteistyössä Fullspeed RC kerhon kanssa kaikki tarvittavat:

-Mahdollisuus tulla kokeilemaan harrastusta vuokra-autoilla

-RC-klubi lapsille (ei tarvitse omaa autoa)

-Viikkokisat niille jotka ajavat jo aktiivisesti omilla autoilla

-FORS kilpasarja n. kerran kuukaudessa.

-Fullspeedin harrastepaikat myymälämme vierellä ovat auki 7 päivää viikossa.

-Mahdollisuus järjestää synttärit tai muuten vaan ajot kavereiden kanssa. 

Tässä lyhyt intro meidän Vantaan myymälään:
Hobbyfactory RC-store and Fullspeed RC-Center | Biggest rc-center in the Nordics


Vaasa ja Pohjanmaa

Vaasan myymälässä voi päästä tutustumaan ja testaamaan autoja, lisäksi Vaasan UA: tarjoaa viikkokisoja ja testi mahdollisuuksia sisä ja ulkoradoilla.

Muu Suomi

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tulla Vantaan tai Vaasan myymälään ja radoille niin ei hätää, Suomi on täynnä RC-kerhoja ja ajopaikkoja, voit olla yhteydessä meihin niin autamme löytämään sinun lähimmän RC-kerhon.

Lisäksi RC-autoilu on siitä hieno laji että et tarvitse välttämättä kunnon rataa harrastamiseen. Maastureilla riittää kallio, tai vaikka kiva polku metsässä, takapihalle saa rakennettua radan ja RC-rataa rakentaessa vain taivas on rajana ja ajo-paikan löytää melkein mistä tahansa.

Ja vaikka ei löytyisi RC-kerhoa, tai ei halua harrastaa juuri kerhossa niin RC-on super monipuolinen harrastus mihin pääsee mukaan pienellä perehdytyksellä ja missä voi harrastaa monipuolisesti myös itsekseen tai kavereiden kanssa. Me tarjoamme tuotteet, tuen ja asiakaspalvelun jotta harrastus säilyisi mielekkäänä vuosia.


Täältä löydät artikkeleita jotka auttavat pääsemään harrastukseen mukaan:
hobbyfactory.fi/blogit


Miksi RC-harrastus on meidän mielestä sitten niin hieno harrastus?


Tässä alla pari pointtia jotka meidän mielestä tekee RC-autoilusta niin hienon harrastuksen.


-Pois arjesta. RC-autolla pääset metsään, RC-radalle tai hiekkakuopalle, ulos luontoon pois arjesta kavereiden kanssa tai omassa rauhassa!


-Nostata adrenaliinitasoa. RC-autolla ajaminen on jännittävää ja autojen hurja suorituskyky yllättää kerta toisensa jälkeen. Jännittävyydestä muistan henkilökohtaisesti tapahtuman kun eräs vapaaottelija joka sairaslomalla löysi RC-kisailun sanoi ensimmäinen viikkokisan finaalin jälkeen ettei ikinä ole ennen jännittänyt kisasuoritusta niin paljon kun nyt.


-Vietä aikaa kavereiden kanssa. Pääset viettämään aikaa yhdessä kavereiden kanssa yhteisen harrastuksen parissa! Jos muita RC-harrastavia kavereita ei ole niin kannattaa tutustua lähialueen RC-kerhoihin, facebookki ryhmiin tai Whatsapp ryhmiin ja voit löytää samanhenkisiä kavereita. 


-Perheen kanssa harrastamista. RC-autoilu yhdistää kaikenikäisiä ja tämä on todella hyvä "isä-poika" harrastus. RC-autolla voi ajaa samanaikaisesti ja tasaväkisesti sekä perheen isä, äiti, poika ja tyttö ja tämä on loistava tapa yhdistää perhe yhteiseen ajanviettoon. Hanki kaksi autoa ja käy perheen kanssa ajamassa!


-Toteuta itseäsi. RC-autot ovat kustomoitavissa, niitä voi rakentaa juuri omaan tyyliin sopiviksi ja ne herättävät takuulla mielenkiintoa niin ulkoilemassa kun hyllyn päällä. Onko sinulla unelma henkilöauto? Rakenna siitä replika RC-autosta.


Me uskomme että RC-autoilu on moderni ja kasvava harrastus joka tarjoaa niin iloa, oppimista sekä kehitystä lapsellesi. Ole yhteydessä meihin jos sinulla on jotain kysyttävää tästä hienosta harrastuksesta. 

Tälläistä RC-autoilu voi hurjimmillaan olla:

Enjoy RC - This is RCJos mietit miten pääset lajiin mukaan, jatka lukemista täältä:

Löydä paras RC-auto

RC-autot on mahtava harrastus, tässä meidän suosituksemme, miten sinä pääset parhaiten mukaan harrastukseen! RC-autoissa on tärkeä muistaa, että autoja löytyy todella laajalla valikoimalla: markettiautoja, harrasteautoja ja autoja, jotka ovat jotain siitä välistä. Meidän fokuksem...


Enjoy RC - Muista pitää hauskaa RC:n parissa

Onko sinulla omaa harrastusta? Harrastaminen on tapa päästä arjesta irti, ladata omat akut ja päästä nauttimaan siitä mikä saa sinut iloiseksi. Jos löydät sinulle mukavan harrastuksen se vie mukanaan ja tuo sinulle syvyyttä ja värikkyyttä arkeen.  RC-autoilu, ja millä tahansa Ra...

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Löydä paras RC-auto sinulle

RC-autot on mahtava harrastus, tässä meidän suositukset miten sinä pääset parhaiten mukaan harrastukseen! RC-autoissa on tärkeä muistaa että autoja löytyy todella laajalla valikoimalla, löytyy markettiautoja, löytyy harrasteautoja ja löytyy autoja, jotka ovat jotain siitä v...

Koko perheen harrastus tarjoaa vauhdin hurmaa ja hauskaa yhdessäoloa

Koko perheen harrastus tarjoaa vauhdin hurmaa ja hauskaa yhdessäoloa Onko etsinnässä uusi harrastus, joka sopii sekä lapsille että aikuisille? Ulko- ja sisäkäyttöön sopivat radio-ohjattavat autot ovat paitsi hauskaa ajanvietettä, myös opettavaista puuhaa. Kesälomat ovat monill...

Esittelyssä ARRMA 6s autot

ARRMA 6s BLX autot ovat olleet jo vuosia meidän suosituimmat 1/8 (tai 1/7) kokoluokan autot. Nämä ovat vain yksinkertaisesti todella hyviä autoja ja hinta-taso on maltillinen ominaisuuksiin nähden! Tässä lyhyt klippi meidän ARRMA Kraton seikkailuista! ARRMA 6s autojen monipuo...