1/8 Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2018 Vantaa


Kisatulokset by Hobbyfactory OY, 25.08.2018
Vantaalla ajettiin 1/8 nitro- ja sähköautojen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Fullspeed RC:n loistavalla 1/8 radalla.

Vaikka kyseessä olikin Pohjoismaiden mestaruuskilpailut myös muiden maiden kuljettajat saivat osallistua kilpailuun.
Tällä kertaa Suomen jälkeen seuraavaksi edustetuin maa oli Viro.

Perjantaina luvassa oli harjoitukset jotka sujuivat hyvin vaikka aamulla rata olikin kostea. Onneksi rata saatiin kuitenkin puoliltapäivin ajokuntoon ja harjoitukset pyörivät koko illan.

Lauantai

Lauantaina alkuerät alkoivat ja kovassa vauhdissa oli heti aamusta omalla JQ autollaan Joseph Quagraine ja Team Associated:illä ajava Lauri Ruotsalainen jotka ottivat sijat 1 ja 2. Tämän jälkeen Joona Haatanen näytti taas kuinka hurjassa vedossa hän on Team Associated autollaan ollen toisen ja kolmannen alkuerän nopein ennen JQ:ta ja Max Mört:iä.

Semifinaalit ajettiin jo lauantai iltana jolloin saatiin finaalin 12 ensimmäistä kuskia. Ensimmäisen semifinaalin nopein oli Joona Haatanen ennen Toni Salosta. Max Mört oli myös hyvässä vauhdissa mutta kärsi teknisistä ongelmista viimeiset kolme kierrosta linkuttaen maaliin sijalla kolme. Toisen semifinaalin vei Lauri Ruotsalainen ennen Joseph Quagraine:ia ja kolmanneksi ajanutta Ari Heinosta. Laurin voittoaika oli nopeampi kuin Joonan joka toi Laurille ykkösruudun lähtöpaikan sunnuntain pääfinaaliin.

Lauantai illalla sateen uhka oli kova ja rata päätettiin pressuttaa yön yli. Yöllä satoi ja sunnuntai aamuna oli aika ottaa pressut pois ja tarkistaa radan kunto. Onneksi pressut tekivät tehtävänsä ja rata oli säilynyt kohtalaisen kuivana.
Kiitos kuuluu kaikille pressuja asentaneille talkoolaisille!

Rata illalla
Radan pressuttaminen menossa illalla, aamulla sitten tarkistettiin radan kunto sateen jälkeen

Sunnuntai

Sunnuntaina ajettiin sitten Last Chance finaalit. Ensimmäisenä ajoi 1/4 osa finaaleista tippuneet ja sen finaalin voitti Tuomas Lindgren joka samalla nousi semifinaaleista tippuneiden Last Chance finaaliin. Last Chance semifinaalin voittajalle oli tarjolla paikka pääfinaalissa joten panokset olivat kovat. Last Chance finaalin voitti varmalla ajolla Markku Honkanen joka siten nousi mukaan iltapäivän pääfinaaliin.

PM kisojen startti

Pääfinaali

45 minuutin pääfinaaliin lähdettiin Laurin johdolla. Lauri piti johtopaikkaa ensimmäiset 4 kierrosta ennenkuin ajovirhe nosti Tomi Salosen kärkeen. Max Mört onnistui nousemaan Tomin ohi kierroksella kahdeksan. Tämän jälkeen Max, JQ ja Ari onnistuivat ajamaan muilta karkuun taistellen kärkipaikasta. JQ:lla oli kuitenkin paras tasaisuus ja JQ onnistui kasvattamaan eroa Maxiin ja Ariin. Parhaimmillaan ero oli jo noin 14 sekunnin luokkaa mutta Ari löysi uuden vauhdin ja muiden kuljettajien tehdessä virheitä Ari pystyi finaalin loppupuoliskolla tasaisesti ajamaan JQ:ta kiinni. Toiseksi viimeisellä kierroksella kovan painostuksen jälkeen JQ teki ajo virheen ja Ari onnistui kuittaamaan nousten kärkeen. Ari ajoi sitten kaksi viimeistä kierrosta ilman virheitä ja ajoi voittoon parin sekunnin erolla.

Lopputulokset

1 Ari Heinonen Mugen
2 Joseph Quagraine JQ
3 Max Mört JQ
4 Lauri Ruotsalainen Team Associated
5 Tomi Salonen Mugen
6 Simo Ahoniemi Mugen
7 Pekko Iivonen JQ
8 Tony Liljeqvist Team Associated
9 Markku Honkanen Team Associated
10 Ilari Lamminsivu JQ
11 Hendrik Lainemäe Xray
12 Joona Haatanen Team Associated
13 Samppa Orhanen Team AssociatedSähköluokka

Sähköluokassa kilpailu oli tiukka heti alkueristä alkaen, mutta alkuerien nopein oli loppujen lopuksi HB Racingillä ajava Aleksi Vilkman ennen toiseksi Mugenilla ajanutta Jarno Siltasta ja kolmanneksi ajoi Hendrik Lainemäe. Finaaleissa Jarno onnistui täydellisesti ja otti Mugenilla voiton heti kahdessa ensimmäisessä finaalissa muiden sortuessa ajovirheisiin. Viimeisessä finaalissa kisan kakkospaikan taistelu oli vielä tiukka Aleksin ja Hendrikin välillä. Koko finaali oli tiukkaa taistelua ja johdossa kävi Aleksi, Hendrik ja Jarno mutta loppujen lopuksi Aleksi onnistui nousemaan kärkipaikalle viimeisellä kierroksella ja otti näin koko kilpailun kakkospaikan ennen kolmanneksi ajanutta Hendirk Lainemäe.

1 Jarno Siltanen Mugen
2 Aleksi Vilkman HB
3 Hendrik Lainemäe Xray
4 Teppo Kauppinen Hobao
5 Rihard Lainemäe Xray
6 Martti Myllyntaus Tekno
7 Jani Hovi TLR
8 Tomi Mairue TLR
9 Ilus Robin TLR
10 Joonas Kekkonen Team Associated
11 Aapo Heinonen Team Associated
12 Jukka Ruuskanen HBTeam Associated

Team Associated oli kilpailuiden edustetuin merkki, toivottavasti ensi vuonna tiimi kasvaa entisestään!

Team Associated tiimi

Kuvista kiitos Mikko Meriluoto

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Max Mört voittoon kauden toisessa SM-osakilpailussa Salossa!

Team Associated tehdaskuljettaja Max Mört ajoi voittoon kauden toisessa SM kilpailussa. Kisan alkupuolella Max taisteli johtopaikasta 3. sijoittuneen Tomi Salosen kanssa kunnes Tomi joutui käymään varikolla vaihtamassa rikkoutuneen takasiiven uuteen. Toiseksi näin sijoittui, noin...

Pekko Iivonen johti Team Associatedin kaksoisvoittoon Vaasan M8 SM avauksessa!

HobbyFactoryn tiimikuljettaja Pekko Iivonen johti Team Associatedin kaksoivoittoon Vaasan M8 SM avauksessa. Pekko, sekä toiseksi sijoittunut Team Associated tehdaskuljettaja, Max Mört taistelivat voitosta HB Racing kuljettaja Ari Heinosen, sekä Team Associated tehdaskuljettaja Jo...

Lauri Ruotsalainen voittoon RC8B3.1 autolla Vantaan 1/8 SM kisoissa

Lauri Ruotsalainen voitti kauden toisen 1/8 polttis SM osakilpailun Vantaan Lavangossa!Kisan taso oli tuttuun tyyliin todella kova ja paikalla oli Suomen kärkikuskit. Rata oli loistavassa kunnossa, uusi profiili sai kehuja ja sateilta vältyttiin vaikka tuuli haittasikin hieman. A...