Tuotteet» Parhaat RC-autot» Arrma 4x4 Granite, Typhon, Senton ja Big Rock»

InfoAuton ohjekirja: Auton ohjekirja

Auton räjäytyskuvat: Granite räjäytyskuvat Senton räjäytyskuvat


ARRMAn uudet edulliset nelivetoautot on loistava aloituspaketti. Laadukas ja kestävä auto joka toimii hyvin heti paketista. Auto tulee heti ajovalmiina mutta jos haluat parantaa auton suorituskykyä entisestään tässä on pari vinkkiä:

Akku ja laturi:

Jos haluat lisää ajoaikaa voit vaihtaa isomman NiMh akun, esimerkiksi 5000mah akku antaa paljon lisää ajoaikaa: Gens ace 5000mAh 8.4V 7-Cell NiMH Hump Battery Pack with T plug
Huomaa vaan että autossa on EC3 liitin, eli tarvitset ehkä adapterin: ValueRC EC3 Female to T Connector Male Adapter

Jos haluat sekä lisää ajoaikaa että lisää tehoa voit siirtyä lipo akkuihin. Lipo akut ovat parempia kun Nimh akut ja niillä jännite pysyy korkeampana pidempään joten niissä on enemmän tehoa. Suosittelemme esimerkiksi Peak Power Plant Lipo 5000 7.4 V 45C (EC3 Liittimellä). Muista että lipo akku vaatii lipo laturin sekä se että valitset auton nopeudensäätimestä LiPo asetuksen!

Laturit

Vakiolaturi on perusvarma NiMh laturi jolla saat NiMh akut ladattua. Jos haluat nopeamman laturin joka lataa myös erillaisia akkuja suosittelemme älylaturia. Parhaat vaihtoehdot ovat mielestämme Spektrum S150 AC/DC Smart Charger 50W, Team Orion Advantage ONE 405 AC/DC Charger ORI30227 tai tuplalaturi: Team Orion Advantage ONE Duo AC/DC 2x50W ORI30241

Tässä perus Lipoakku/laturi paketti: ValueRC LiPo paketti. Advantage ONE 405 AC/DC Charger + Robitronic 4200 LIPO 7,4V

Renkaat ja vanteet

Granite ja Senton 4x4 vakiorenkaat ovat erittäin hyvät ja pitävät. Nämä ovat varmasti yksi parhaita yleisrenkaita. Kilparadalla voi saada pikkasen enmmän pitoa kilparenkailla ja esimerkiksi lumella laparenkaat tuovat aivan hullun pidon.

Sekä Granitessa ja Sentonissa on 14mm hexin renkaat jotka kestävät enemmän kun 12mm hexit. Muista että tarvitset joko 14mm hexit vanteessa tai sitten
12mm hex adapterit autoosi kun haluat hankkia lisää vanteita. Tässä on 4x4 autoihin tehdyt 12mm Hex:it: ARRMA RC 12MM METAL WHEEL HEX SET AR310816 (ARAC9473)

Renkaiden ja vanteiden huolto

Renkaat ja vanteet vaativat säännöllistä huoltoa jotta ne pysyvät kunnossa pitkään.

-Rengasliimaukset pitää tarkistaa jokaisen ajon jälkeen, varsinkin uutena. Jos rengasliimaus hieman repsottaa, putsaa se ja liimaa se kiinni. Suosittelemme rengasliimaa joka on erittäin pitävä, hätätilanteessä voit myös käyttää normaalia CA pikaliimaa

-Jos haluat parantaa renkaan kestoa vanteissa oleva reikä kannattaa tukkia esimerkiksi teipin palasella. Sen sijaan voit tehdä reiän keskelle kumia 2/rengas esimerkiksi reikäpihdillä. Silloin kaikki pöly ja kosteus lentää renkaasta ulos keskipakovoiman avulla. Älä aja renkaalla jossa on vettä tai pölyä vaan tee reijät kumiin, laitaa auto ylösalasin ja tyhjennä keskipakovimalla pois ylimääräinen vesi käyttäen sopivaa kaasua.

-Ole varovainen ettei renkaat pyöri liian kovaa. Tasasupyörästö voi tehdä sen että käännöksissä toinen renkaista pyörii huomattavasti kovempaa kun toinen, kun tämä tapahtuu älä pidä kaasua pohjassa vaan päästä hieman kaasua niin että pyörät pyörivät tasaisemmin.


Putsaaminen

ARRMA 4x4 Mega sarjan autot ovat täysiverisiä harrasteautoja jolla pääsee RC-autoiluun mukaan laadukkaalla paketilla. Musitahtan kuitenkin että RC-auto vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa jotta ne pysyy hyvässä kunnossa. Auton pitäminen puhtaana on yksi tärkeimmistä jutuista. Älä jätä autoa likaiseksi, vaan pese autoa säännöllisesti ja suojaa autoa esimerkiksi monitoimiöljyllä kuten WD-40, tai Q20 Multi Purpose lubricant 400ml. Tämä suojaa autoa ruosteelta ja ylimääräiselät kulumalta. Laakereita kannattaa öljytä säännöllisesti, varsinkin jos olet ajanut kosteassa tai pölyssä. Kosteassa ajettu laakeri jota ei öljyä voi ruostua kiinni ja jos laakeri ei toimi kunnolla se johtaa lähes poikkeuksetta muihin hajoamisiin kuten sähköjen ylikuumenemiseen ja voimansiirron osien sulamiseen. Kun öljyät laakereita käytä kunnon laakeriöljyä kuten: Avid Kuulalaakeri öljykynä (7.4cc)

ARRMA Graniten suosituin lisävaruste on Dusty motors:in suojapussi. Suojapussi estää lumen, pölyn ja kivien pääsyn auton runkoon, mutta päästää silti tarvittavan ilman läpi jotta lämmöt pysyvät kurissa:

Dusty Motors Shroud Cover - Arrma 4x4 Granite/Outcast
+
     Dusty Motors Shroud Cover - Arrma 4x4 Granite/Outcast
25.02 $
(21)
Heti varastossa


Varaosat
Varaosat Granite 4x4, Typhon 4x4 ja Senton 4x4 autoihin löydät tästä:Autot ovat kestäviä, mutta oikein kovassa törmäyksessä tarvittavia varaosia voi olla esimerkiksi ylälinkit, iskarivarret, tukivarret ja etupuskuri.

Arrma on tehnyt monta videoa jotka auttavat auton huollossa