Tuotteet‪» RC-auto info‪» Arrma 4x4 Granite, Typhon, Senton ja Big Rock‪»
Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Arrma infoOhjekirjat Mega-malleille: Manuals

Räjäytyskuvat: Granite, Typhon, Senton


ARRMAn halvat neliveto ja takavetoautot ovat mahtava tapa aloittaa RC-harrastus. Kestäviä, laadukkaita autoja jotka toimivat suoraan laatikosta vedettyinä. Autot ovat ajovalmiita, mutta suorituskyvyn metsästäjille löytyy täältä muutamia vinkkejä:


Akku ja laturi:

Jos haluaa lisää ajoaikaa, isompi NiMh-akku on helpoin ratkaisu: Team Orion Ranger 5000 NiMH 8,4V Hump Akku EC3

Jos ajoajan kasvattamisen lisäksi haluaa lisää tehoa, on aika siirtyä LiPo-akkujen ihmeelliseen maailmaan. LiPo-akuissa on enemmän potkua, ja ne pitävät jännitteen korkeammalla läpi ajoajan, eli sitä potkua myös riittää lähes loppuun asti. Tässä on meidän valintamme LiPo-akulle 4x4 Mega-malleihin: Team Orion 2S 60C Ranger LiPo Akku (7.4V/5000mAh) EC3. On tärkeää muistaa, että LiPo-akku vaatii sille sopivan laturin sekä oikean asetuksen auton nopeudensäätimestä!

Mega-mallien mukana tuleva laturi on hyvä peruslaturi, jolla saa NiMh-akut ladattua. Jos kaipaa nopeampaa laturia, jolla saa vielä muitakin akkutyyppejä ladattua, on aika hankkia älylaturi. Suosituksemme yksikanavaiselle laturille on Spektrum S150 AC/DC Smart Charger 50W ja kaksikanavaiselle Spektrum Smart S2100 AC Charger 2x100W. Kaksikanavaisen laturin hyöty on mahdollisuus ladata kahta akkua samanaikaisesti, jotta saa ajojen välisen odotusajan minimoitua.Vanteet ja renkaat:

Vakiorenkaat ovat hyvät ja pitävät. ARRMAn vakiorenkaat lukeutuvat ehdottomasti parhaimpiin ajovalmiiden autojen renkaisiin mitä löytyy. Esimerkiksi kilparadoilla saattaa tosin saada hyötyä sinne paremmin soveltuvammilla renkailla, ja lumella laparenkaat ovat ihan ykkösjuttu.

Sekä Granitessa, että Sentonissa on 14mm hexit, koska ne kestävät höykytystä. Renkaita hankkiessa tarvitsee siis joko 14mm hexeillä varustetut renkaat, tai ostaa 12mm hexit autoon. Täältä löytyvät 12mm Hexit ARRMAn 4x4 autoihin:ARRMA RC 12Mm Metal Wheel Hex Set Ar310816 (Arac9473)


Renkaiden ja vanteiden huolto:

Auton pyörät tarvitsevat huoltoa säilyäkseen käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään.

-Täytyy tarkistaa, että renkaat pysyvät vanteilla ja paikkaliimailla niitä tarvittaessa. Etenkin auton ollessa uusi, tämä on erittäin tärkeää tarkistaa. Suosittelemme tietysti tarkoituksenomaista rengasliimaa, mutta hätätapauksessa myös syanoakrylaattipohjainen pikaliima toimii yleensä joten kuten.

-Jos haluaa pidentää renkaiden käyttöikää, voi olla hyvä idea tukkia vanteissa olevat reiät ja tehdä kaksi reikää renkaaseen eri puolille sitä. Täten rengas puhdistaa keskipakoisvoiman avuin itseään pyöriessään. Märkää rengasta ei kannata laittaa hyllyyn, vaan kannattaa kääntää auto selälleen ja antaa sille kaasua kunnes renkaat on tyhjennetty ylimääräisestä.

-Renkaiden liian nopean pyörimisen kanssa tulee olla varovainen. Yhden renkaan noustessa ilmaan auton tasauspyörästöt vuotavat yleensä reilusti tehoa tälle. Tällöin rengas pyörii huomattavasti kovempaa kuin sen on tarkoitus, ja tällainen voi repäistä renkaan. Tämän välttämiseksi kannattaa aina laskea kaasun määrää, kun huomaa, että vain toisen puolen renkaita on ilmassa.


Putsaaminen:

ARRMAn 4x4 Mega autot ovat harrastetason vehkeitä. Ne ovat laadukkaita autoja, joiden suunnittelussa on otettu huomioon myös vasta-alkajat. On tärkeää muistaa, että kunnolliset autot vaativat kunnollista huoltoa säilyäkseen käyttökuntoisina. Auton pitäminn puhtaana on yksi helpoimpia ja samalla tärkeimpiä huollon muotoja. Autoa ei tule jättää likaiseksi, vaan se tulee säännöllisesti puhdistaa, ja suojata etenkin kaikkia auton liikkuvia osia ruostumiselta ja turhalta kulumalta monitoimiöljyllä kuten WD-40. Laakereiden kunnollinen öljyäminen on myös temppu, jolla auton saa kestämään käyttöä parmmin. Kiinni hirttänyt laakeri saattaa aiheuttaa voimansiirtoon kaikenlaisia muitakin ongelmia, joten Avid Kuulalaakeri öljykynä (7.4cc) ei ole ollenkaan huonompi hankinta.

Suosituin oheistuotteemme kyseisille autoille on Dusty Motorsin pölysuoja. Nimensä mukaisesti se suojaa autoa pahimmilta lioilta ihan pölyä myöten. Se on kuitenkin sen verran hengittävä, että ei helpolla aiheuta ylikuumenemista. Alta löytyvät suojapussit 4x4- ja 4x2-autoihin:

Dusty Motors Shroud Cover - Arrma 4x4 Granite/Vorteks
+
Tuotteet‪»Korit, Siivet ja tarrat‪»Suojahuput‪»
Dusty Motors Shroud Cover - Arrma 4x4 Granite/Vorteks
26,99 €
(63)
Heti saatavilla
Dusty Motors Shroud Cover - ARRMA 4x4 Big rock, Typhon ja Senton
+
Tuotteet‪»Korit, Siivet ja tarrat‪»Suojahuput‪»
Dusty Motors Shroud Cover - ARRMA 4x4 Big rock, Typhon ja Senton
26,99 €
(39)
Heti saatavillaVaraosat:
Varaosat ARRMAn 4x4- ja 4x2-autoihin löytyvät täältä:

Senton, Granite, Big Rock, Vorteks ja Typhon 4x4 Boost, Mega ja BLX
Tuotteet‪»Varaosat ja tarvikkeet‪»ARRMA RC‪»
Senton, Granite, Big Rock, Vorteks ja Typhon 4x4 Boost, Mega ja BLX
Big Rock, Typhon, Senton ja Granite 4x4 Mega ja BLX


Autot ovat hyvin kestäviä, mutta vauhtiakin löytyy sen verran, että isomman osuman myötä saattaa tarvita tukivarren tai vaikka iskunvaimentimen varren.

ARRMA on luonut useita videoita auttaakseen harrastajia huoltojensa kanssa:

Tutorial // ARRMA 4x4 MEGA - Quick Start GuideTutorial // ARRMA 4x4 MEGA - Shock AccessTutorial // ARRMA 4x4 MEGA - Slipper AdjustmentTutorial // ARRMA 4x4 MEGA - Removing The DiffsTutorial // ARRMA 4x4 MEGA - Removing Power ModuleTutorial // ARRMA 4x4 MEGA - Removing Electronics Module