Tuotteet» Ajovalmiit sähköautot (RTR)» ARRMA RC TYPHON 6S v5 BLX 4WD 1/8 RTR»

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Niko R. 15.10.2020:
Yleisarvosana
Jarmo L. kirjoitti 8.9.2020:
Yleisarvosana
Hurja ja ennenkaikkea hauska laite 6S akulla. Muuntuu tarvittaessa moneksi ⚡🙂 👍👍
Jani K. 8.5.2020:
Yleisarvosana
Jarmo H. kirjoitti 28.4.2020:
Yleisarvosana
Tehoa riittää ko pikku pitäjässä, s6 akulla liikaaki näin alottelijalle. Auto vaikuttaa muutenki ihan laadukkaalta ja tehty kestämään.
Ilmo K. kirjoitti 18.2.2020:
Yleisarvosana
Todella loistava paketti sellaiselle joka kaipaa stabiilia autoa, ja vauhtia. Akuksi suosittelen 2S ja 3S akkuja. Autossa on 2 x akkukiinnike joten saa 2 x 2S akkua kiinni jolloin on 4S virta, tai 2 x 3S akkua jotta saa täyden 6S voiman käyttöön. Auto pohjautuu kilpa vehkeeseen, joten sen huomaa ajaessa. Renkaiden ilmareikä kannattaa sulkea teipillä tmv, jotta hiekka ei mene renkaan sisälle. Renkaita voi päivittää esim. Louise Tire & Wheel B-PIONEER 1/8 Buggy Sport renkaiksi. Dusty Motors suoja myös melkein pakollinen. Suojaa sisustaa turhalta lialta ja varaosakuluilta. Auton kannattaa puhdistaa hyvin aina ajon jälkeen, jotta ei ruostu. Ajojen jälkeen myös ruuvit kannattaa tarkistaa ja kiristää. Loisto auto.
Jussi K. kirjoitti 16.11.2019:
Yleisarvosana
Laadukas ja asiallinen buggy. Helppo ajaa, hyvä iskunvaimennus, hyppää hyvin. Vauhtia piisaa, vaikka isompi pinioni on vielä kokeilematta. Kykenee sellaisenaan myös rata-ajoon. Painava mutta silti kestävä. Erityisesti takasiipi on ihme vehje - olen monet kerrat laskeutunut hypystä suoraan siiven päälle ja se on yhä ehjä! Muutama marmatuksen aihe: * Radion kaasun annostelu on vähän sinnepäin: aina tulee joko liian vähän tai liikaa. * Eutosan korikiinnike irtoaa sangen helposti ja uudelleen kiinnitys on työlästä. Jouduin vaihtamaan isomman 4mm ruuvin - ehkä nyt pysyy koppa kiinni... * Takavanteiden ja pyöränripustuksen väli on todella pieni. Kostea hiekka kertyy vanteen sisään ja välillä jumittaa renkaan. Lisäksi takaripustus kuluu hyvää vauhtia vanteeseen kertyvän moskan vuoksi. Tukivarren ulompi kiinnityspiste kannataa siirtää alemmas, jotta tukivarren pää ei kuluisi liikaa em. prosessissa. Itselläni kului ja lopulta hajosi. * Vanteet halkeilevat helposti. En ole hyppinyt puoliakaan siitä mitä YouTuben veijarit ja halkeamia on jo useammassa vanteessa. * Kaikki metalliosat ruostuvat nopeammin kuin minkään muun omistamani auton. Jos ajat kosteissa oloissa tai lumessa, niin paineilmaa ja erittäin tehokasta kuivausta tarvitaan.